X

Uporaba piškotkov

Naša spletna stran uporablja Google Analytics za spremljanje prometa. V kolikor ne sprejmete piškotkov je analitika slabša.

Zmagovalca sta Andrea Bighin in Laura Lorenzato iz Italije

23. avgust 2020

Andrea Bighin (Polisportiva Casier) in Laura Lorenzato (EO World skate team) sta oba prepričljivo slavila na današnji tekmi, saj sta zmagala po samostojnem pobegu, ko sta praktično celotno dirko odpeljala v vodilni skupini. Kljub enakemu končnemu rezultatu pa se je dirka pri moških in pri ženskah odvila povsem drugače. Profesionalne ekipe sicer tudi tokrat niso prepustile ničesar naključju, so jim pa preostali kljub temu pripravili nekaj preglavic

V moški tekmi smo po prvem obratu na rondoju s Kranjčevo cesto videli silovit napad Andrea Bighina (Polisportiva Casier), ki so mu lahko sledili le Anže Gros (Rolerski klub Ljubljana), Gal Gros (Rolerski klub Ljubljana) in Nejc Mavsar (Rolerski klub Kranj). Kmalu zatem je začelo deževati in Gal Gros (Rolerski klub Ljubljana) je izgubil stik z ubežniki, prav tako pa se je glavnina počasi in vztrajno približevala. Dež je bil kratkotrajen in ko se je cesta začela sušiti je Gal Gros (Rolerski klub Ljubljana) uspel ujeti ubežno skupino in celo pirpraviti nekaj napadov skupaj z bratom Anžetom, vendar sta bila tako  Andrea Bighin (Polisportiva Casier) kot tudi Nejc Mavsar (Rolerski klub Kranj) dovolj močna, da so ubežniki ostali skupaj. Vse to pa je povečalo prednost pred glavnino in jasno je bilo, da bomo zmagovalca tekme iskali med ubežniki. V predzadnjem krogu je Andrea (Polisportiva Casier) močno pospešil in le Anže Gros (Rolerski klub Ljubljana) mu je uspel za nekaj časa sledilti. Za tretje mesto pa je odločal ciljni sprint med Nejcem Mavsarjem (Rolerski klub Kranj) in Galom Grosom (Rolerski klub Ljubljana), ki ga je Nejc dobil in tako zasedel 3. stopničko na zmagovalnem odru.

V ženski tekmi je glavnina narekovala močan tempo in tako poskrbela, da so tekmovalke počasi odpadale, dokler niso ostale samo štiri najboljše Ana Odlazek, Laura Lorenzato (EO World skate team), Camillla Beggiato (Polisportiva Casier) in Aleksandra Szymkiewicz (Zico Racing Team). Dež je povzročal več preglavic, vendar ko se je cesta posušila je Laura Lorenzato (EO World skate team) napadla in pobegnila ostalim tekmovalkam. Ana Odlazek jo je sicer poizkusila ujeti, vendar ji to ni uspelo, je pa bilo dovolj, da smo na koncu videli sprint do ciljne črte med Camillo Begiato (Polisportiva Casier) in Aleksandro Szymkiewicz  (Zico Racing Team), ki ga je osvojila Camilla Begiato (Polisportiva Casier) in tako tekmo končala na 3. mestu.

Naši partnerji: