X

Uporaba piškotkov

Naša spletna stran uporablja Google Analytics za spremljanje prometa. V kolikor ne sprejmete piškotkov je analitika slabša.

Zmagi ostali v Sloveniji

16. avgust 2021

Štajerska cesta od športnega centra Stožice do rondoja Kranjčeve ulice v Ljubljani je bila 15. avgusta 2021 znova prizorišče mednarodnega rolerskega polmaratona na 21 km »Vsi na rolerje«. Zmage na mednarodnem polmaratonu so letos, tako v moški kot ženski konkurenci ostale doma. V moški konkurenci je s precejšnjo prednostjo slavil Anže Gros, pred Petrom Korezom, oba iz RK Ljubljana, in Anžetom Dolinškom. Pri ženska je bila prva Ana Odlazek, drugo mesto je osvojila Nina Černič, tretja pa je bil 63- letna italijanska veteranka v rolanju Desiana Caniatti. 

Na 21 kilometrov so se pomerili tudi tekači na rolkah, kjer je v moški konkurenci zmagal Gal Gros (Skike klub Slovenija), v ženski konkurenci pa je nastopila samo ena tekmovalka Hana Mazi Jamnik. Polmaratona se je tudi letos udeležil invalid na vozičku Nino Batagelj, ki je celotno progo 21 kilometrov uspešno prevozil. S tem je tudi nakazal, da je takšna prireditev ustreza za parašportnike. Na državnem prvenstvu tekačev na rolkah je bil pri članih najhitrejši po kvalifikacijskih vožnjah in finalni Miha Šimnec (Logatec), pred Viljem Črvom (PLA) in Anžetom Grosom (SKS). Pri članicah je slavila Anja Mandeljc (KRA) pred klubsko kolegico Anito Klemenčič in Niko Ljubič (JUB). Na rolerskem polmaratonu je bilo letos na progi 32 tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije, Italije, Avstrije, Češke in Nemčije, mnogi so se udeležbi odpovedali zaradi pogojev PCT. Na državnem prvenstvu pa je bilo v obeh konkurencah 54 tekmovalcev in tekmovalk. Celotno prireditev si je bilo mogoče ogledati iz nabrežin nad Štajersko cesto, v živo na spletnem kanalu MORELTV (https://www.moreltv.com/dogodek/2021/8/2-mednarodni-polmaraton-v-hitrostnem-rolanju-vsi-na-rolarje-ljubljana-2021/), vstopnine pa ni bilo. Oglejte si posnetek in morda se v letu 2022 udeležite tekmovanja.

Naši partnerji: