X

Cookie consent summary

Our website uses Google Analytics for traffic analysis, but reports are anonymous. Accepting the cookies will make our analytics more accurate. Read more on our privacy policy.

Zmagi odšli v Italijo in na Nizozemsko

21. August 2022

Zmagovalec letošnjega 3. mednarodnega polmaratona v hitrostnem rolanju na 21 km, ki je potekalo na Štajerski cesti v Ljubljani, je bil Italijan Matteo Barison, pred moštvenim kolegom, Dancem Viktorjjem Thorupom in zmagovalcem iz leta 2020 Italijanom Andreom Bighinom. Barison in Thorup sta kot poklicna rolerista premočno slavila pred ostalimi tekmeci. V ženski konkurenci sta se za zmago potegovali Nizozemska Berber Vonk Noraly  in Italijanka Veronica Luciani, ki sta o zmagovali odločili v ciljnem finišu. Za korak je bila hitrejša Nizozemka. Tretje mesto pa je z 9 sekundami zaostanka v ciljnem sprintu zasedla slovenska tekmovalka Ana Odlazek, ki je s tem postala tudi nova državna prvakinja.


Polmaraton je namreč štel tudi za odprto državno prvenstvo.

V ženski konkurenci odprtega državnega prvenstva sta se na drugo in tretje mesto uvrstili Nina Černič in Tadeja Donko.

Pri moških je naslov osvojil Peter Korez, pred Rajkom Česnikom in Anžetom Dolinškom.

V predtekmovanju so se na 21 km pomerili še tekači na rolkah, kjer je bil najhitrejši Gal Gros pred bratoma Davidom in Aleksom Muhičem.

Na štartu je bilo 53 tekmovalcev in tekmovalk, od tega več kot polovica iz devetih tujih držav.

Our partners: