X

Uporaba piškotkov

Naša spletna stran uporablja Google Analytics za spremljanje prometa. V kolikor ne sprejmete piškotkov je analitika slabša.

Desiana Caniatti in Ana Odlazek zmagovalki rolerskega maratona in polmaratona

18. avgust 2024

Ženska tekma na 42 km je s končno odločitvijo postregla v sprintu glavnine, kjer je z manjšo razliko zmagala Desiana Caniatti (Skating Club Scaligero), medtem ko je za drugo mesto med Monico Cais (Skating Comina Pordenone, Italija) in Monico Sick (LISC-2010, Avstrija) odločal foto finiš, ki ga je dobila Italijanska tekmovalka. Medtem ko smo maratonsko preizkušnjo gledali predvsem temo vožnjo strnjenje skupine, smo videli nekaj več akcije na 21 km, kjer pa smo videli popolno slovensko prevlado. Zmagala je Ana Odlazek (ŠD Lik), pred Nino Černić (#ninajekul) in Tadejo Donko (Rolerski klub Ljubljana)

Ana Odlazek (SD Lik) je preizkusila tekmovalke z napadom po nekaj krogih, ki mu je lahko sledila le lanska zmagovalka Nina Černić (#ninajekul). Nekaj ​​krogov pred koncem pa je Anin zadnji napad zapečatil zmago, Nina Černić pa je uspela zadržati prednost pred glavnino, kjer je sprint za 3. mesto zanesljivo osvojila Tadeja Donko (Rolerski klub Ljubljana).

Naši partnerji: